DOBRODOŠLA, draga moja srčna podjetnica

Že mogoče poznaš Mašo?

Ne? Dovoli, da ti jo na kratko predstavim.

https://tatjanabrumat.si/wp-content/uploads/2019/09/Untitled-design-60.jpg

Maša je, kot ti in jaz - podjetnica

No, če sem bolj natančna, je Maša mama pubertetnice in fantička, ki tja (v puberteto) ravno prihaja. Je tudi partnerica (žena) že kar luštno število let.

Pred približno tremi leti, je v ponedeljek, po več kot pol leta tuhtanja in zbiranja poguma, zjutraj vstala, se po mačje pretegnila, skuhala kavico, oblekla rdečo srajco (njeno srečno) in elegantno sivo krilo, ter optimistično zakorakala na SPOT točko, kjer ji je prijazna gospa pomagala, da je z registracijo pri AJPES-u postala čisto prava podjetnica. Nato se je vrnila domov, aktivirala svojo novo poslovno stran in na FB-ju napisala prvo objavo, v upanju da jo najdejo vsi, ki želijo govoriti tekoče angleško ali potrebujejo prevod iz ali v angleščino, nemščino in/ali (njeno ljubo) španščino. 

Ta dan se je mož iz službe vrnil malo prej. Nazdravila sta s kozarčkom šampanjca, nato pa se skupaj odpravila po otroka, ki sta komaj čakala, da mami postane podjetnica, saj jima je obljubila, da bodo veliko več časa preživljali skupaj in da ju bo končno naučila govoriti špansko, ker si zelo želita naslednje poletje na prijateljsko izmenjavo v Španijo.

Jeziki so Mašina strast že od malega. Prepričana je, da z znanjem tujih jezikov lahko potuješ po vsem svetu, gradiš prijateljstva, razširiš svoje delovanje na tuje trge,… SI BREZ MEJ IN OMEJITEV in vse to je želela pomagati doseči svojim strankam. Življenje z manj mejami in omejitvami, ter več svobode.

Prav meje in omejitve, ter velika želja po svobodi, so jo prepričali, da je pred tremi leti, v petek ob treh popoldne, zadnjič zaprla vrata svoje pisarne v javni ustanovi. Kljub temu, da v službi, ki jo je zapuščala (po mnenju bližnjih) ni bilo tako slabo, saj je bila plača redna in ji sodelavci niso hoteli nič slabega (dobrega pa tudi ne), je imela občutek, da jo bo cmok v grlu, ki ga je občutila vsako jutro, ko se je odpravljala v službo, lepega dne zadušil.

Rutinsko delo od do (čeprav je bil do, pogosto daljši, kot sprva dogovorjeno), ki ni dopuščalo nobene kreativnosti ali inovativnosti, odmerjen čas za malico, ter zahteven in nikoli zadovoljen šef (vsaj pokazati ni znal), so jo pripeljali do točke, ko ni zmogla več.

Pritisk je postal večji, kot strah pred lastnimi sanjami, zato je popustila in zakorakala v svobodo.

https://tatjanabrumat.si/wp-content/uploads/2019/08/Untitled-design-41-e1585828166613.jpg

Vsaj mislila je tako,...

In se slepila, da bo zmogla, dokler ji ni:

- kupček, ki ga je imela na strani (za vsak slučaj) počasi skopnel,

- slaba vest, ker je bila z otroki in partnerjem še manj kot prej, ko je hodila v službo, začela najedati zdravje in

- občutek svobode, ki ga jo je gnal naprej, kljub ne ravno rožnati situaciji, začel počasi bledeti.

Ves čas je utrujena in sama za čisto vse probleme, ki so se iz dneva v dan kopičili.

in kopičijo se tudi neplačani računi.

S prijateljicami ne more govoriti, ker misli, da je ne razumejo. Kako pa naj one vedo ( ki niso izkusile na svoji koži ), kaj pomeni biti »one women band« – čistilka,  administratorka, izvajalka storitev, direktorica,… in še vse ostalo?

Žalosti jo tudi, da sta se s partnerjem močno odtujila in pri njem ne čuti več opore.

Starši in sestra pa so ji že na začetku povedali, da je nora, ker v teh časih, ko je vsega že preveč, sploh začenja in ji svetovali, naj se raje drži varne službe.

Zvečer, ko se premetava po postelji in se trudi zaspati se sprašuje če so mogoče imeli prav.

Bi morala ostati v službi, ki jo je dušila?

Sprašuje se kako podjetnicam, ki jih spremlja po FB uspeva, da:

 ✔ Se zdravo prehranjujejo, ko pa je zato treba toliko načrtovanja in je zdrava hrana obupno draga. Ona pa se spomni, kdaj je nazadnje v miru pojedla zajtrk, kaj šele, da bi bil zdrav,

 ✔ Si vzamejo čas zase, meditirajo, berejo knjige, gredo na sprehod sredi delovnega dne,… Ona pa ves dan prečepi v pisarni in dela in po treh letih trdega dela in odrekanja, še vedno ne zasluži dovolj za osnovne stvari. Še tisti prosti čas, ki ga ima, pa ne more uživati, ker ves čas razmišlja kako bo plačala položnice, jo skrbi, da ne zamudi plačila prispevkov ali da ga spet ne »pobiksa«, kot lani, ko je plačala več kot 300 € davka in zdaj plačuje akontacijo vsak mesec.

 ✔ Imajo lep odnos s partnerji, ki jim stojijo ob strani in jih podpirajo, ona in njen mož pa še komaj govorita. Iz navade jo, ko pride iz službe, vpraša kako je in odhiti pred računalnik ali televizijo, brez da bi počakal na odgovor.  

Zadovoljne in zdrave otroke, s katerimi preživljajo celo popoldneve,… Njena pa se vsak dan zmrdujeta nad tem kar skuha, upirata opravilom in si skočita v lase, ob vsaki priložnosti, ki jo dobita.

Je vse to sploh mogoče ali vse po vrsti “fejkajo”?

https://tatjanabrumat.si/wp-content/uploads/2019/08/želim-si.....jpg

Vse na svetu bi dala, da bi:

💖 Se spet počutila mirno, svobodno in polno energije

💖 Preživela kvaliteten čas z otroci, družini pripravljala zdrave in okusne obroke in razdelila hišna opravila, da bi vsi prispevali in ob tem uživali (ali pa se vsaj ne kregali), pa vseeno imela nekaj časa tudi samo zase. Včasih je vsak dan tekla, zdaj pa ima občutek, da teče še samo od težav in stresa.

💖 Jo bi njen dragi spet občudoval. O, kako lepo bi bilo, ko bi se znova našla in obudila strast.

💖 Imela plačane račune do 20. v mesecu in da ne bi več skrbela zaradi prispevkov.

💖 Ves čas vedela koliko ima denarja in da bi na koncu meseca, ko poplača vse obveznosti, še nekaj ostalo za kupček in tisto izobraževanje za podjetnice, ki si ga že dolgo želi, saj verjame da bi ji pomagalo, ker zagotovo ni edina, ni sama,...

💖 Pripadala skupnosti, ki jo razume in imela nekoga, ki ji pokaže KAKO in KAJ na področjih, kjer ni dovolj vešča ali ki zahtevajo izkušnje in znanje, ki ga sama še nima.

Draga moja Podjetnica.

Zelo verjetno je, da ti ni ime Maša. Da nimaš hčerke in sina. Morda sploh nisi poročena.

Nekaj pa si upam trditi, da tudi zate zagotovo drži!

Ne glede na vse izzive še vedno ljubiš to, kar delaš in zato vztrajaš tudi, če se se s podjetništvom spopadaš že štiri ali pet let, pa še vedno nisi tam, kjer bi želela biti. 

Tudi sama nisem Maša.

Sem Tatjana. Sem pa si nekoč postavljala ista ali podobna vprašanja, kot Maša.

Imela sem podobne dileme, težave, sanje in želje.

Pestile so me podobne preizkušnje.

In če se najdeš vsaj v delčku Mašine zgodbe, vem kako se počutiš.

Vem, kako močno si  želiš ven iz tega kaosa.

Ko je meni uspelo in sem pogledala nazaj, sem se spomnila, kako zelo sem si želela pomoči in podpore, ki je takrat (podjetnica sem že od 2005 ) še ni bilo.

Želela sem si skupnosti in mentorja. Nekoga, ki je pot že prehodil in mi lahko pokaže, kjer se skrivajo pasti in tudi rešitve, da se ne bi rabila vsega učiti iz izkušenj, ki so lahko silno drage in vzamejo dosti preveč časa.

Zato sem svoje korake spremenila v recept za uspeh, ki je do sedaj pomagal že mnogim mojim strankam in ga zdaj želim deliti tudi s tabo.

Verjetno nekatere sestavine tega recepta že poznaš in uporabljaš.

Nekatere poznaš, pa mogoče ne veš kako jih uporabiti.

Zagotovo pa  Recept za Uspeh vsebuje zate tudi veliko novega.

Ampak ne skrbi!

Ne boš sama. S tabo bom na vsakem koraku in ti pomagala, da spoznaš in osvojiš sestavine in jih sestaviš v recept, ki deluje zate.

Zato te vabim v AKADEMIJO ZA PODJETNICE – RECEPT ZA USPEH,
ki ti pomaga iz KAOSA, v tvojem poslovanju in življenju narediti RED.

Na podjetniško pot sem se podal pred par leti. Brez izkušenj, brez podjetniškega znanja.

Stalno so se mi porajala in mučila vprašanja, kot so: Ali biti DDV zavezanec, ali ne. Oziroma kdaj je smiselno postati.

Pri kateri banki naj odprem TR, ali je nujno da ga imam, če sem pa sp ?

Kako do prepoznavnosti, kakšne cene naj imam, ali naj počnem samo ključne stvari – tiste, ki jih najbolje obvladam – ali naj povečam obseg ponudbe?

Pa cel čas sem se bojeval s tem, da mi je kronično primanjkovalo časa…

Večkrat sem že razmišljal o kakšnem izobraževanju za podjetnike začetnike. Nikjer pa nisem zasledil, da bi bilo vse to na enem mestu. Eden ponuja marketinško izobraževanje, drugi prodajo, tretji se ukvarjajo z notranjimi preboji. Nikjer nisem zasledil na primer kakšnega tečaja, kjer bi na razumljiv (vsaj meni ) način obrazložili malo bolj, če se lahko tako izrazim, računovodske teme. Vsaj v takšnem obsegu, ki zadošča podjetniku.

Če bi se udeležil vseh teh tečajev, bi sigurno dal par tisoč evrov za to, pa še v Ljubljano na izobraževanja bi moral.

Tukaj pa sem dobil vse to znanje na enem mestu. Na zelo praktičen način, ker je v obliki etečaja in ga lahko večkrat poslušam kar doma. Da pa o ugodni ceni niti ne govorim.

V tem e-tečaju, pa mi je Tatjana približala osnove podjetništva na drugačen, zelo enostaven in razumljiv način.

Odgovor na vprašanje, ki me je res najbolj mučilo, koliko zaračunati, sem tudi dobil. Odgovor je seveda logičen in enostaven. Pa tretji modul, ki govori o porabi oziroma načrtovanju časa je tudi zelo zanimiv in uporaben. Načeloma bi bilo res potrebno tako delati in se odločati za vse. (Eisenhowerjeva matrika)

Ta tečaj bi res moral vsak podjetnik začetnik imeti.

Aljoša Medvešček

Kot je že zgoraj povedal Aljoša, vsebuje tretji modul tudi Eisenhowerjevo matriko, ki ti pomaga načrtovati porabo časa. Pa da ne prehitevam, greva kar po vrsti.

V 3 mesečni AKADEMIJI RECEPT ZA USPEH spoznaš in osvojiš pet modulov ali kot jih jaz ljubeče imenujem 5 TOP SESTAVIN RECEPTA ZA USPEH.

Cena celotne trimesečne akademije je 197 €

 1. MODUL – ŽELJA, kjer
 • Spoznaš kaj je uspeh
 • Se naučiš prepoznavati razliko med željo in potrebo
 • Raziščeš ali res poznaš svoje želje (če jih še ne – obljubim, da jih boš 😉)
 • Utrdiš vrednote, poslanstvo in vizijo, ki so temelj vsakega uspešnega podjetja
 • Izgradiš matriko svojega idealnega dne
 1. MODUL – JASNOST
 • Ugotoviš kje si in kje želiš biti
 • Analiziraš trenutno stanje s pomočjo orodij (ni niti pol tako zapleteno, kot se sliši)
 • Izdelaš akcijski vision board, ki ti pomaga narediti prve konkretne korake k realizaciji želja
 • Izdelaš svoj prvi pravi načrt korakov do uspeha
 • Spoznaš in osvojiš »hendlanje« s štirimi klobuki podjetništva (ne skrbi – to niso klobuki, ki bi jih morala nositi v javnosti, pa ti vendar pomagajo, da se bolje spoznaš in narediš še nekaj gotovih korakov k uspehu)
 1. MODUL – OSREDOTOČENJE
 • Trening fokusa
 • Načrtovanje
 • Organizacija dneva
 • Z lahkoto urejena dokumentacija podjetja (ja tudi papirje bomo rihtali in veš kako ti bo všeč, ko bodo urejeni)
 • Urejene finance (ja tudi to je mogoče)
 • Ta modul ti ponudi tudi odgovor na večno vprašanje: »Kako naj postavim ceno svoje storitve ali izdelka?«
 1. ZAUPANJE
 • Strahovi – ne bomo jih ustvarjali, ampak spreobračali v zveste pomočnike
 • Zaviralci, prepričanja – spoznala boš kaj so zaviralci in katera prepičanja ti preprečujejo:
 • da ne dokončaš projekta,
 • izpelješ ideje, ki veš, da bi lahko spremenila vse,
 • se izpostaviš in pokažes svoje sposobnosti, znanje, veščine, ki ti prinesejo večjo vidnost in prepoznavnost,… in se naučila kako jih spremeniti v svoje največje zaveznike.)
 • Samozavest
 • Sugestija, avtosugestija
 1. LJUBEZEN
 • Čas zate – ja prav si prebrala. Znotraj petega modula te popeljem skozi svoje najbolj svete ritualčki, recepte, jogo,..  – in ne skrbi, do te točke boš že mojstrica organizacije časa. Čas zate bo »must have« del dneva, ki si ga boš posvetila brez slabe vesti in obsojanja)
 • Sproščanje (spoznala boš tehnike, ki te v trenutkih, ko se »zgodi življenje« in te potegne v dramo in stres, v trenutku postavijo nazaj na pravo pot )
 • Meditacija – spoznala boš kaj je, kje začeti in kako jo uporabljati, da poleg zunanje svobode in reda (za kar bodo odgovorni prvi štirje moduli), to občutiš tudi vedno in povsod, v svoji notranjosti.

Tečaj je narejen v spletni obliki. To je zelo primerna in praktična oblika pridobivanja novega znanja.

Je zelo preprosto in jasno razložen. Od tečaja sem dobila precej več, kot sem pričakovala. Dobila sem velik vpogled v podjetniško pot. Najbolj mi je bil všeč modul, kjer je govora o postavitvah cen.

Zelo dobrodošla je tudi FB podporna skupina, ter vsebine dane v to skupino. V veliko pomoč pa so mi bili tudi tedenski podporni e-mejli.

Pridobila sem vpogled v to, kako voditi svojo podjetniško pot. Včasih misliš, da zmoreš vse sam, a se zgodi, da ne gre. Dodatno znanje olajša pot in omogoči hitrejši napredek.

Res sem dobila vse kar se potrebovala in pričakovala in res še veliko, veliko več. Koristne vsebine, ki jih sploh nisem pričakovala.

Sedaj sem že naredila tudi prve nove korake. Sploh pri postavitvi cene in pri odstranjevanju tistega strahu, ki zelo ovira. Sama imam storitveno podjetje in pravilno postavljena cena je tu zelo pomembna.

Prve korake v podjetništvo sem že pred tečajem naredila. Mi pa je v veliko oporo za naslednje, ki bodo uspešnejši.

Tečaj bi priporočala vsem, ki še razmišljajo o samostojni poti in tistim, ki so na začetku poti. Tečaj da ogromno znanja, motivacije in meni osebno veliko novih idej. Te ideje sedaj uporabljam v praksi (ravnokar bo ena ugledala luč sveta)

Alenka Dijak – Mediahip

Cena 3 mesečne AKADEMIJE RECEPT ZA USPEH JE 197 €

Vem, da boš težko verjela, toda to še ni vse. Če se prijaviš takoj,  dobiš še tri vrhunske bonuse ali, kot jim rečem sladkorčke (tile so zdravi – obljubim), v skupni vrednosti 490 €.

🍬   Komplet RECEPT ZA USPEH  v vrednosti 15 €

🍬   Posnetek delavnice 4 stebri sr(e)čnega podjetja v vrednosti 25 €

🍬   6 x skupinski online coaching v skupni vrednosti 460 €

Saj tole ni res Tatjana! Tri mesečna akademija v skupni vrednosti 687€ je lahko moja samo za 197€.

O ja, pa je res, draga moja, ker želim da zasiješ in spremeniš kaos v red in strahove v vse, kar si si sanjala in želela, ko si se odločila postati podjetnica s srcem.

Želim, da se z mano počutiš 100% varno in da mi zaupaš.

Čeprav je 97€ res izjemna cena dopuščam možnost, da po enem mesecu ugotoviš, da pa vseeno ta akademija ni zate in ne ne želiš nadaljevati. Zato ima akademija 100% garancijo vračilo denarja.

To pomeni, da v kolikor po enem mesecu in vseh opravljenih korakih tega meseca (po emailu mi pošlješ opravljene korake) ugotoviš, da akademija vseeno ni zate, ti brez vprašanja vrnem denar nazaj na tvoj TRR.

Če imaš še kakšno dodatno vprašanje glede RECEPTA ZA USPEH mi piši na  info@tatjanabrumat.si, drugače pa še samo klikneš na spodnji gumb in se vidiva znotraj.  

En prečudovit dan želim.

Lep pozdrav

Tatjana

https://tatjanabrumat.si/wp-content/uploads/2019/09/AKADEMIJA-SPLETNA-STRAN.png
https://tatjanabrumat.si/wp-content/uploads/2018/09/tatjana-brumat-logo-200-1.png

Povežimo se:

https://tatjanabrumat.si/wp-content/uploads/2018/09/tatjana-brumat-logo-200.png

Povežimo se:

TatjanaBrumat.si   |   Vse pravice pridržane   |   Izdelava spletne strani: TadejBevc.TV

TatjanaBrumat.si   |   Vse pravice pridržane   |   Izdelava spletne strani: TadejBevc.TV